Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
II luku
KATUOJASSA
23.8.2005 - Alli Kuikamoinen

Suihkunraikkaana kiipesin pyöräni satulaan ja polkaisin kohti Aarnon taloa. Myötäinen suvituuli avitti kulkuani, vilkuttelin tutuille Siwan nurkilla, josta käännyin pappilan mäkeen. Muutama sekunti ennen törmäystä havaitsin pappilan portista työntyvän keltaisen Skodan nokan. Auto ei odotuksistani huolimatta pysähtynytkään, vaan jatkoi suoraan väylälleni. Jarrutuskäsky tavoitti lihakseni liian myöhään ja violetin värisen kulkuneuvoni etupyörä iskeytyi ilkeästi tussahtaen Skodan vasempaan etulokasuojaan.

Takapuoleni hyvästeli satulan, käteni irtaantuivat ohjaustangosta ja koko 70-kiloinen rehevä olemukseni pyrähti lyhyelle lennolle. Ennätin lentoni aikana pohtimaan, josko pappilan portilta päätyisin suoraan helvetin paraatioville. Onni matkassani singahdin ohjaustangon ylitse ja tein pehmeän välilaskun persuuksilleni keskelle Skodan nokkapeltiä. Ruustinnan ja autoa kuljettaneen rovastin kauhusta pullistuneet silmät seurasivat lentonäytöstäni. Nokkapelliltä jatkoin pyörimällä viistosti auton toiselle puolelle, josta putosin olkapää edellä pehmeälle pientareelle ja siitä yhdellä kierähdyksellä aidan suuntaisesti kulkevaan ojaan. Soliseva kevätpuro ei esteestä hämmentynyt, vaan jatkoi kulkuaan somasti toppini ja pikkuhousujeni lomitse.

Rovasti kiipesi autostaan saatanaa tapahtuneesta syyttäen. Ruustinnan sanoista erotin ainakin pahanilmanlinnun, pirun enkelin ja sinisen paholaisen, joilla hän ei ilmeisestikään ainakaan itseään tarkoittanut. Aikansa syynäiltyään ja päiviteltyään uudelle autolleen koituneita vaurioita, joista Allin etupeltiin jättämä takapuolen muotoinen painauma oli merkittävin, kristityt lähimmäiseni kääntyivät puoleeni vointiani tiedustelemaan. Kirkkoherra ojensi kätensä auttaakseen minut ojasta, mutta hänen jalkansa lipesi liukkaalla alustalla. Painava miehenköriläs rojahti muassani kosteaan puroon. Toivotin hänet tervetulleeksi allikoiseen ojaan.

Olin Siwan kohdalla soittanut Arskalle tulostani, ja linja oli jäänyt vahingossa auki. Niinpä Arska ja vierailulla oleva nuorukainen kuulivat kuhertelunsa lomassa koko kolaritapahtuman. Arska tunnisti äänistä rysäyksen tapahtumapaikaksi pappilan mäen. Kohta paikalle saavuttuaan Aarno otti tilanteen haltuun kehottamalla ruustinnaa vaikenemaan. Vierailulla olevalle pohjanmaan pojalle hän vakuutti rovastin olevan kunnon mies siitäkin huolimatta, että tämä maata retkotti Allin päällä katuojassa.

Tuota pikaa tilanne oli ohitse. Hurjasta lennostani huolimatta selvisin mustelmaisella takalistolla. Rovasti myönsi olleensa syyllinen tapahtumaan, ja paikan päällä sovimme hänen kanssaan 100 euron kertakorvauksesta, jolla saisin pyöräni kunnostettua ja perseeni lääkittyä.

Halasin Arskaa ja tämän karamellin kaunista uutta poikaystävää. Poika on nimeltään Aleksi, 24-vuotias vaalea siloposki. Niin söötti ja kiva nuorimies, että suosittelin siltä paikalta Arskalle vakavaa vakiintumista. Kiireessä pojat olivat vetäneet päälleen verkkarit, ja havaitsin Aleksin peittelevän suloista puoliseisokkiaan. Kolarointini oli ilmiselvästi keskeyttänyt nuoren parin miekkailutuokion. Siistiydyin Aarnon saunaosastolla ja jatkoimme iltaa hyvää syöden ja juoden.

Kepeätä loppukesää kaikille Koodin asiakkaille toivoo,
Alli
kuikamoinenalli@hotmail.comAnna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute