Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
BUCHARESTII VITTUU!
8.6.2010 - Ville

Jees. Otsikossa mainittu salonkikelvoton ilmaus oli lyhyehkön kulttuurimatkani teema. Matkustin yhdessä ystäväni kanssa pitkäksi viikonlopuksi entiseen tyrannialaan, Romaniaan, jonka pääkaupungissa vallastaan sokaistunut muinaisjohtaja ”Tsaukki” alkoi 80-luvulla rakentaa (itselleen) Kansan palatsia, maailman toiseksi suurinta rakennusta. Onpa yllätys, että rakennustyö on edelleen kesken.

Siivet veivät Suomen Helsingistä välilaskun kautta Romanian Bukarestiin. Nautimme lennolla sivistyneesti lukuisia alkoholijuomia ja luonnollisesti sitä ennen rentouduimme mukavasti loungessa. Matka lentokentältä loistohotellille vei edukkaasti paikallislinjan bussilla. Ulkomailla tavallisesti niin arkajalkaisesta pojusta tuli etanolin tukemana rohkea Mies, joka uskalsi jopa ajaa öisellä taksilla paikalliseen homobaariin. Taksinkuljettaja tosin hermostui pahanpäiväisesti määränpään kuultuaan. Ei hän homopaikasta niinkään malttiaan menettänyt, mutta matkaa perille taisi olla jopa 30 metriä.

Bukarest oli vastakohtien kaupunki. Ensin olit jäädä pyörille nostetun bajamajan alle. Hetkeä myöhemmin luovit ruotsinlaivan kokoisten Bemarien välissä. Monet talot oli restauroitu yli alkuperäisen loistonsa, vaikka vieressä asuttiin puoliksi romahtaneen talon vielä pystyssä olevassa päädyssä. Luokkaerot olivat hintsusti suuremmat kuin täällä meillä.

Paikalliset miehet olivat hämmentävän pienikokoisia. He olivat paitsi lyhyitä, myös kovin laihoja. Melko pienikokoisena suomalaismiehenä tunsin siellä itseni oikeaksi Mieheksi.

Homobaari aukesi vasta yömyöhään. Pihalla aukeamista vielä odotellessamme jutustelimme hetken paikallisten ”avomielisten heteroiden” kanssa. He kertoivat, että homoseksuaalisuus on Romaniassa laitonta ja että paikalliset ovat varkaita. Onneksemme olimme niin sivistyneesti humalassa, että nämä kaksi mielettömän jännittävää tietoa eivät vähentäneet juhlimishalujamme.

Pieni epäkohta paikallisten kertomassa on. Homoseksuaalisuus ei nimittäin ole Romaniassa enää laitonta, ja syrjintälait turvaavat homppelipoikien selustan ainakin oikeussalissa. Kansan asenteet ja tietoisuus muuttuvat kuitenkin usein tässä asiassa lainsäädäntöä hitaammin, samoin kuin on käsitysten ja uskomusten laita. On osa puheissa varmasti tottakin.

Baarissa oli eräs outo asia. Jos halusit istua pöytään, siitä rapsahti muutaman lein yllätyskulunki. Pystyjuopottelu, tanssiminen ja tanssilattian lavan reunalla istuskelu kävi ilman lisämaksua. Romanialaiset tupakoivat kaikki ja paljon. Ilmanvaihto kuitenkin toimi, eikä sen enempää savu kuin hienhajukaan häirinnyt. Avomieliset romanialaiset olivat pitäneet hygieniastaan huolta, ja wc-tilat olivat siistit. Minkäänlaista läheistä kanssakäymistä en ihmisten kesken huomannut. Ilottelu oli ilmeistä mutta piilotellun hillittyä. Olen varma, että osa porukasta nussi vielä illan lopuksi.

Iltojen pimennyttyä kadulla tuli vastaan ihmisiä, joiden avoin suuntautuminen homoseksuaalisuuteen oli hinttatietoiselle ilmeistä. Ylikorostuneen huolitellut kasvot, nypityt kulmakarvat ja lähes epämukavan muodikkaat asusteet kertovat kantajastaan kansainvälisellä äänteettömällä kielellä.

Bukarestissa on paljon nähtävää. 2,5 miljoonaisessa kaupungissa on kuitenkin tiettävästi vain yksi avoinna oleva sateenkaaribaari. Mikäli silkka nähtävyyksien ja pienten miesten ihailu riittää, suosittelen kohdetta lämpöisesti. Bukarestissa on lukuisia mukavia puistoja, joten ehdottaisin matka-ajaksi kevättä tai kesää. Paikallisissa ravintoloissa ruoka on edullista ja hyvää, mutta lautasestetiikkaa kaipaaville suosittelen sittenkin jotain tuttua kansainvälistä ravintolaketjua.

Mielestäni viikonloppu riitti oivasti kaupunkiin tutustumiseen. Kivaa oli, mutta toiste ei tarvitse mennä. Paluumatkalla tempaisimme sellaiset lounge- ja lentokonekännit että... Selvittiin. Menkää tekin Itä-Eurooppaan, mutta käyttäytykää kuin olisitte kotona. Niin selviätte tekin.Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute