Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
KESÄLOMALAISEN VIIMEISET HOUREET
5.8.2010 - Ville

Olen ollut tapaamassa sukulaisiani, nauttimassa viimeisiä lomapäiviäni ja vastaamassa siinä ohessa jokavuotisiin, ärsyttäviin ja valitettaviin kysymyksiin naimisiinmenosta, lastenteosta ja siitä valmistunko minä koskaan miksikään. Vastaukseni on joka vuosi sama: ehkäpä – ehkäpä kyllä, ehkäpä ei. ”En ole vielä tavannut sellaista naista, jonka kanssa haluaisin.”

Tekisivät elämäni helpommaksi, jos kysyisivät joskus, että olenko minä homo. Mutta turha sitä on kai toivoa. Sellaisen kysymyksen esittäminen on jostain syystä ajateltu epäkorrektiksi.

Aikanaan kun asuin maalla, mietin että kaikenlaisia pellejä sitä kaupungeissa s…tana asuu. Nyt taas kun olen kaupungistunut, mietin asiaa nurin perin. Kaupunkilaisten ja maalaisten ajatukset pyörivät ihan eri ympyröissä. Kaupunkilaisten ei kai tarvitse miettiä luonnon kiertokulkua, jolloin aikaa ja mahdollisuuksia ”sivistyneille” ajatuksille ja harrastuksille jää. En tiedä. Ollaanko maalla ymmärtämättömämpiä kuin kaupungeissa? Suvaitsemattomampia? Samoja uutisia ja viihdettähän sitä seurataan koko maassa.

Olen miettinyt, mitä isoisäni olisi mieltä siitä, että hänen pojanpoikansa on rööriroope. En ole ottanut selvää siitä, aavistaako hän asian laidan. Härskejä homovitsejä pappa silloin tällöin kertoo, mutta ei toisaalta vuosiin ole hätistellyt minua kysymyksillä naisista ja niihin liittyvistä kieroista koukeroista.

Ahdistaa olla tiedottamatta läheisille. Elämästä jää paljon kertomatta, kun salaa arkisen elämänsä. Itse asiassa salaisuus etäännyttää. Vaikka äidin puolen suvun kanssa on asia selvitetty, käsitetty – ja ymmärretty tästä vielä onnellisiakin olla – epäilyttää osaisivatko nämä loput minun elämälleni hymyillä. En ole heidän kuullut hinteistä puhuvan muuta kuin vitsin varjolla tai halveksivaan sävyyn.

Tietämättömyys ei ole kiellettyä. Äitini esimerkiksi inhoaa etanoita, mutta ei ole koskaan maistanut niitä. Ne nyt vaan ovat kuvottavia, ja sillä siisti. Sen mitä ei tunne, on helppo tuomita. Homoista on puhuttu maailman sivu rumia. Eikä tässä ole tarvetta alkaa nykyäänkään hermoilemaan, jos joku on vähemmän viisas. Toivottavasti tieto lisääntyy ja tuska vähenee.

Kesäloma on ollut mukava. Olin poikaystäväni kanssa neljä viikkoa samaan aikaan vapaalla, joten ehdimme tehdä paljon mukavia asioita yhdessä. Tietenkin vietimme lomapäiviä myös erikseen, jottei toisen naama kävisi liian tutuksi – lomalla kun ei pääse toista töihin karkuun. Tuli käytyä kylpylässä, hotellissa, vesipuistossa, kylässä, telttailemassa, Linnanmäellä, vanhempien luona illallisella ja ties mitä. Ennen kaikkea tuli levättyä, mikä tärkeintä.

Vaan ennen töiden alkua on edessä juhlat. Pari ikäistäni ja pitkään jo seurustellutta poikaa rekisteröivät parisuhteensa. Luvassa on ilmeisen isot kekkerit, kun minut ja poikakin on sinne kutsuttu – emme nimittäin ihan lähimpiin ystäviin lukeudu. Näistä tulee järjestyksessään kolmannet homohäät, joihin saan kunnian olla kutsuttu.

Olisipa kaunista joskus viettää omia häitä.Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute