Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
MATKALLA ENTISESSÄ NEUVOSTOLIITOSSA
3.2.2009 - Ville

Oi suuri ja mahtava! Latvia, tuo äiti Venäjänmaan hellien käsiensä sisään aikanaan kietoma suojatti, toivotti tammikuussa kaksi söpöistä homopoikaa tervetulleiksi maaperälleen. Tai, no josko olisi toivottanut, jos olisi statuksemme tiennyt! Se joka on lukenut palstaani säännöllisesti, tietää, etteivät Latviassa yleisöä paljon homoseksuaalit naurata. Ei – homous ei ole Latviassa ollenkaan suosiossa kuin täällä Suomessa. Ei edes TV:ssä! Homot saavat siellä munaa ihan isän kädestä, raakana ja kuorineen.

Samapa tuo. Hotellihuoneessamme ei ollut valvontakameroita, jotka olisivat rekisteröineet intiimit hetket. 21.8.1991 itsenäistynyt ja Euroopan Unioniin kotvan aikaa sitten liittynyt, muinoin Latvian sosialistinen neuvostotasavalta, oli matkailijalle tänään miellyttävä kokemus. Poissa olivat KGB:n kätyrit. Tiesittekö muuten, että virallisesti Latvia itse anoi jäseneksi Neuvostoliittoon ja että siitä tuli järjestyksessä 15. neuvostotasavalta? Neuvostomiehityksen aikana valtio menetti kolmasosan alkuperäisistä asukkaistaan: osan kohtalona oli Siperia, ison osan taivas… tai ainakin sitä edeltänyt helvetti. Vaikka taivaaseen ei sinänsä uskonnottomassa Neuvostoliitossa uskottu, kadotuksen olot osattiin kyllä järjestää.

Meidän matkamme tarkoitus oli lepo ja rauha. Helvetti eli työ- ja opintoasiat oli saatava pois mielestä. Onnistuimme tavoitteessamme hyvin: yöunet venyivät pitkälle aamupäivään, pitkästä aikaa oli aikaa kirjoille ja lukemattomille lehdille ja kiire ei ollut muualle kuin syömään. Ainoa etukäteen tavoitteeksi asetettu tyyris kylpyläreissukin vaihtui lapselliseen vesipuistoseikkailuun Jurmalassa.

Buldurin kupeessa sijaitseva vesipuisto Livu Akvapark oli metka kokemus. Siellä oli tarjolla pitkää ja paksua. Monet katetut vesiliukumäet nimittäin sekä lähtivät että laskivat trooppiseen merirosvomiljööhön kierrettyään pitkän matkan vesipuiston ulkopuolelle kasatuissa tellingeissä. Kuvankaunis ja yllättävän treenattu latvialais–venäläinen nuoriso ilotteli liukuputkissa, joissa ei suinkaan kulutettu uimahousun persusta. Mäkeä laskettiin renkailla ja kumiveneillä kuin Serenan ulkoalueilla konsanaan. Seksikästä.

Siitä itsestään puheen ollen… Latvian pääkaupunkiin on kuuleman mukaan kehittynyt mittava seksiteollisuus. Pillua tuntuu olevan myynnissä mm. kaupungissa kukoistavissa hieromalaitoksissa. Huhu kertoo, että viranomaisille Riian prostituoidut valehtelevat harjoittavansa seksiä ilmaiseksi. He myöntävät kyllä ottavansa rahaa vastaan, mutta vain mikäli mies välttämättä haluaa tukea heidän vanhaa äitiään tai köyhiä lapsiaan, tietää pari vuotta vanha Talouselämä.

Kuten valtaosalla Riian turisteista, seksimatkailu ei kuulunut kiinnostuksemme kohteisiin. Joskin kuten tavallista, loma tuntui edistävän kahdenkeskistä kanssakäymistä kummasti. Internet-kahvilaa etsiessämme eräs vjenäjää veistelevä neito (ainakin nelikymppinen harppu) taisi yrittää kaupitella seuraansa, mutta kun totesin kuuluvasti, etten ymmärrä häntä (selvällä suomen kielellä), nainen poistui takavasemmalle liukkaasti. Piti minua varmaan tyhmänä.

Eipä kiinnostanut urosliitinkään. Selvitimme etukäteen Riian homokapakat, joita taisi olla kaksi tai kolme, mutta emme jaksaneet niihin edes pyrkiä. Vanhan kaupungin kupeessa olevan XXL-baarin arvioimme päiväseltään ulkopuolelta, mutta paikka vaikutti luotaantyöntävältä. Meitä helsinkiläisiä hemmotellaan niin lukuisilla ja korkeatasoisilla gay-kohteilla, etteivät kehittyvän maailman baarit paljon tarjoa lisäarvoa.

Päätimme homostella iltamme mieluummin hotellimme korkeuksissa sijaitsevassa näköalaravintolassa, josta avautui näkymä alapuolella elävään värikkääseen kaupunkiin. Ah niitä kauniisti koristeluja ja tarjoiltuja drinkkejä, mitä taitavat baarimestarit asiakkaille valmistivatkaan! Matkailijan kannattaa ehdottomasti harkita majoitukseksi kaupungin korkeinta, 26. kerrokseen yltävää tukikohtaa. Sieltä näkee pitkälle.

Matkustaminen on mukavaa, kun voi unohtaa kotimaalliset huolet ja murheet. Varasimmekin edellisvuotiseen tapaan jo matkan Espanjan keväiseen lämpöön. Raportoin myöhemmin aurinkorannikon mehevimmät jutut, joskin tämä homoparisuhde-elämä on melko seesteistä. Voisin seuraavalla kerralla vähän muistella taas vanhoja.Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute