Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
MILE HIGH CITY
30.10.2008 - Ville

Syysloma innosti nöyrän kolumnistinne matkailemaan laman runtelemassa Yhdysvalloissa. Olin lähes vasta rintaruokinnasta toipunut, noh, kymmenvuotias matkailija, kun edellisen kerran sain tuntea Pohjois-Amerikan vankan ja historiallisen maaperän jalkojeni alla. Nyt nuoren aikuisen askeleet tuntuivat varmoilta. Oli halu nähdä ja kokea paljon uutta.

Viikon mittainen matkani kohdistui Keski-Länteen, Coloradon osavaltioon. Majapaikkani oli Denver, valtioliiton 27. suurin kaupunki, jonka asukasluku on Helsingin luokkaa. Mistään pikkukaupungista ei kuitenkaan ole kyse, sillä metropolialueella asuu yhteensä noin kaksi ja puoli miljoonaa ihmistä. Denverin ydinkeskustaa värittivät useat erilaiset, korkeat rakennukset. Niiden välissä keskeisellä paikalla kulki mailin mittainen 16th Street Mall, pääosin kävelykatu, jonka vierustoilla sijaitsi monenmoista viihdettä, ravintolaa ja ostoskeskusta.

Denverin kaupunki perustettiin yli 125 vuotta sitten kultakuumeen yhteydessä Rocky Mountains -vuoriston kupeeseen, noin mailin eli 1,6 kilometrin korkeuteen merenpinnasta. State Capitoliin eli osavaltion hallintokeskukseen johtavalla läntisellä portaikolla on merkki, joka osoittaa tasan mailin korkeuden meren pinnasta. Denver tunnetaan Yhdysvalloissa myös nimellä The Mile High City.

Monet muistavat kaupungin parhaimmin takavuosien katsotusta tv-sarjasta Dynastia. Joku ystäväni käski minun kertoa reissullani terveisiä Blakelle ja Alexikselle, mutta en tavannut heitä. Yksi Blaken ja Alexiksen pojista, Steven, oli muuten homo. Hänen roolinsa oli kuitenkin kirjoitettu sen verran reppanaksi, että en koskaan televisiota katsellessani pystynyt samaistumaan häneen.

Ilmat Denverissä olivat miellyttävät. Paikan luonteeseen kuitenkin kuuluu, että sääolot vaihtelevat joskus radikaalisti. Vaikka pääosan lomastani kuljin t-paidassa, satoi keskivaiheilla muutama sentti rakeita ja lunta. Silloin olin mukana tuomastani paksusta takista todella tyytyväinen.

Denveriä sanotaan myös yhdeksi Yhdysvaltain Gay-bisneksen keskuksista. Ei, kyseessä ei ole mikään seksibisnes, vaan homojen vetämä vaaleanpunainen liiketoiminta. The Colorado Business Council, HBTL-kansan perustama ja kantama elin, tukee aktiivisesti vaaleanpunaista liiketoimintaa kansallisesti. En kuitenkaan tavannut kaupungista yhtään sateenkaarilipulla merkittyä kauppaa shoppailu-hetkieni lomassa.

Amerikkalaiseen tapaan gay-ravintolat olivat enimmäkseen pienehköjä pubeja, jotka tunnelmaltaan olivat hyvin olohuonemaisia. Kunnon klubittajalle oli pari vaihtoehtoa: The Wave Night Club ja JR’s. Klubeilla erona tavalliseen suomalaiseen menoon oli astetta vapaamielisempi meno ja ihmisten suurehko lihasmassa. Tunsin oloni todella kevyeksi, kun ympärillä parveili toinen toistaan lihaksikkaampia, painoja päivät pääksytysten nostelleita kundeja. Hihattomat paidat olivat muodissa, ja rohkein – suuri – osa oli pukeutunut pelkkiin, melko paljastaviin tiukkoihin vaaleisiin housuihin ilman paidan kiertämää. Farkuillakin oli omat puolustajansa.

Osassa baareista soi kantri. Letkeä musiikki kuuluu olennaisena osana amerikkalaiseen kulttuuriin. Yllättävän monia kappaleita en ollut koskaan kuullut Suomessa. Iso maa pitää sisällään paljon hyviä artisteja, joista vain harva pääsee nauttimaan kansainvälisestä kuuluisuudesta.Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute