Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
HOMOSUOMEN SIVISTYSSANAKIRJA
11.3.2007 - Ville

Varoitus. Tämä kirjoitus alkaa ihan anaalista eli perseestä ja päätyy ties mihin. Syy poikkeuksellisen haastavaan rakenteeseen on eräänkin kerran esitetty toive alan miesten sanakirjasta. Koska sanakirjoja on tarkasteluni perusteella jo tehty muissa kaupallisissa piireissä, saamme hyväksyä tällä palstalla nyt hyvin vapaamuotoisen tarkastelun.

Olisi mielenkiintoista tehdä artikkeli, jossa käsiteltäisiin aihetta ”mistä tunnet sä hinttarin”. Valitettavasti, tai voisihan sen toisinkin ajatella, ainakin metroseksuaalit eli sukupuolirajoja rikkovasti pukeutuvat ja käyttäytyvät heteronuoret ovat alkaneet ottaa käyttöönsä kaikki homomiesten trendikkäät koodit sellaista vauhtia, ettei ”me” pysytä enää millään perässä uusia keksimällä ja koodekseja tulkitsemaan oppimalla. Perinteiset peukalosormukset, toispuoliset korvarenkaat yms. eivät enää ole luotettavia homokoodeja. Jopa ”Vitun homo” -t-paitoja tapaa täällä etelässä nuorilla hetero-pojilla.

Ennen muinoin homomiehet käyttivät omissa piireissään värillisiä huivikoodeja tms. osoittaakseen seksuaalisia halujaan. Ilmeisesti tänään ollaan rohkeampia kysymään ja kertomaan, sillä huivien käyttely on ainakin meillä Suomessa tyystin näkymätöntä.

Käsitelläänpä aluksi hieman miestenkeskistä seksiä. Anaali- ja anaaliyhdyntä tarkoittavat tuhkaluukkuun panemista eli siittimen, arkisuomalaisittain mulkun, jöpsikän viemistä b-portista eli perseestä, anaalista, anterosta sisään rytmisen liikkeen saattelemana. Top ja bottom (lyh. btm) merkitsevät samassa järjestyksessä aktiivista ja passiivista panon osapuolta: yksinkertaistaen, top-osapuoli laittaa bottomia melalla kakkoseen. Henkilöä joka omaksuu mielellään molemmat roolit kutsutaan versatiiliksi.

Sängyssä aktiivinen ja passiivinen voi panoroolin sijaan tarkoittaa sitäkin kumpi muutoin vie ja kumpi vikisee. Astetta voimakkaampiin termeihin mennään, kun puhutaan sub- ja dom- osapuolista. Sana sub viittaa suoranaiseen alistumiseen kun dom ja master vastaavasti vallan käyttöön, alistamiseen.

Peräsimeen liittyy keskeisesti kaksi lyhennettä FF ja BB. FF eli fist fucking eli fistaus tarkoittaa hanurin soittamista nyrkin ja ranteen avulla. BB taas tulee englanninkielisestä sanasta bareback, joka tarkoittaa suoleen vetämistä ilman kondomia. FF:stä on seurauksena yleensä se, että tavallinen tavara ei enää tunnu miltään eikä kakkostahma meinaa pysyä sisällä. BB taas on venäläistä rulettia terveyden kanssa, sillä suojaamattomassa peräaukkoyhdynnässä HIV tarttuu yhtä helposti kuin flunssa ruuhkabussissa.

Seksinhakuilmoituksissa usein vilisee edellä jo mainittujen lyhenteiden lisäksi muitakin omituisuuksia. Vanilla viittaa tavanomaiseen peruskäsittelyyn, rimming eli rimmaus pyllynreiän nuolemiseen ja BDSM jo selvästi rajumpaan meininkiin. Lyhennehirviö BDSM tulee tiettävästi sanoista bondage & discipline, domination & submission ja sadism & masochism. Golden showeria haikaileva tulee jossain vaiheessa tapaamista todennäköisesti pyytämään sinua pissaamaan päällensä – mitä enemmän ja pidempään tavaraa riittää, sitä onnellisempi on partnerisi.

Peniksen viemistä suuonteloon kutsutaan fellaatioksi, suikkariksi, blow jobiksi ja ties miksi muuksi – imuroimiseksikin. Peniksiä puolestaan on paitsi eri kokoisia ja muotoisia myös ympärileikattuja ja leikkaamattomia (engl. cut ja uncut). Loppuun asti ottaminen tarkoittaa siemennesteen nielemistä. Syväkurkku imaisee kullin kuin kullin sisäänsä aina alakarvoitusta myöten.

Homot ovat iät ja ajat etsineet otollista seksiseuraa kruisailemalla (engl. cruising) muun muassa puistoissa ja pimeissä metsiköissä. Pimeät huoneet eli dark roomit ovat sananmukaisesti sysipimeitä kopelointi-, suihinotto- ja naimapaikkoja, joissa ei vastapuolen ikää, ulkonäköä eikä liioin terveyden tilaakaan paljon kysellä. Samaan kastiin kuuluvat glory holet, nuo kiimaisten miesten vessojen väliseiniin kaivertamat reiät, joista kullia uitellaan vieruskoppiin ahnaan helpotuksen toivossa. Jos koitat näitä muualla kuin kotona, ole erityisen varovainen – linkkuveitsi väärän ihmisen kädessä tekee pahaa jälkeä alapäällesi.

Jos pääsee (nuorta) poikaa pukille ensimmäistä kertaa, voidaan tekoa kutsua vakiintuneesti korkkaamiseksi. Englanninkielisessä viestinnässä taas nuoria, kauniita ja mielellään vaaleita poikia kutsutaan yleisesti nimellä twink, josta ei hyvää suomennosta liene olemassa. Sanan hoito kanssa määritelmä on sitten hieman hatarammalla pohjalla: jotkut tulkitsevat sellaisen kertahauskanpidon kohteeksi, toiset taas kestoviihdykkeeksi. Selvyyden vuoksi kehotan käyttämään hoidon kanssa etuliitettä ”yhdenyön” tai ”vaki-” sekä luonnollisesti kortsua.

Valtavirrasta poikkeaville seksuaalisuuden muodoille on keksitty myös kaikenmoisia termejä. Järjestäytynyt homoseksuaalinen liike tunnistaa ainakin käsitteen GLBT (suom. HLBT), joka tulee sanoista gay, lesbian, bi ja transsexual. Homomies tykkää toisista miehistä, lesbonainen toisista naisista, biseksuaali tykkää sekä miehistä että naisista ja transseksuaali kokee syntyneensä aivan väärän sukupuolen ruumiiseen.

Transvestiitti eli TV on ihminen, joka haluaa ajoittain omaksua toisen sukupuolen roolin, vaikka oma sukupuolielin haarojen välissä ei kaipaakaan korjausleikkausta. Hyvin lähellä edellistä ovat CD:t (cross clothing), jotka pukeutuvat vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin. Tällaisilta miehiltä saattaa onnekas saada melaa mekosta, jos sattuu oikea arpa kohdalle. She-male –henkilö on jalkovälinsä perusteella mies, joka joko fyysisellä harjoittelulla, hormonihoidolla tai silikonin avulla on hankkinut itselleen ryntäimet.

Homoseksuaaleja miehiä tarkoittavat ainakin sanat homppeli, homppe, homppa, hompsu, hinaaja, hinuri, hintti, hinttari, ruskeanreiänritari, hörhö, pervo, b-rapun poika, rööriroope, suklaapoika, fagotti, fägäri ja miehimys. Osa termeistä on halventavia, mutta suurin osa nimityksistä sopii vallan hyvin käytettäväksi, jos toinen homo lausuu ne huumorilla toiselle samankaltaiselle.

Henkilö jolla seksi ei herätä minkäänlaisia tunteita on aseksuaali. Ihminen joka ei tunnusta sukupuolisia ominaisuuksia, ja on siten siis tavallaan sukupuoleton, on neutri. Maskuliinin ja feminiinin me varmaan kaikki osaamme erottaa heteroseksismin takia, joka puolestaan käsitteenä kuvaa maailman heteronormisuutta – yleistä käsitystä siitä että vain naisen ja miehen välinen seksuaalinen yhteys on tavallista, luonnollista ja moraalisesti oikein.

Naismaisen korostuneesti elehtivät ja sateenkaaren kaikissa väreissä kukertavat miehet ovat saaneet palkinnoksi toimeliaisuudestaan leiman camp. Vaaleanpunaiset käsilaukut saattavat kuulua tähän camp-käsiteryhmään kanan ja kanamaisuuden kanssa. Drama queenit taas ovat usein nuoria, dramaattisia poikia, jotka ylireagoivan hämmentyneesti tai jopa pateettisesti suhtautuvat vähän asiaan kuin asiaan.

Olen joskus kuullut laihoja iniseviä poikasia kutsuttavan hattivateiksi. Munahaukan arvonimen ansaitsevat miehiä himoisasti päivästä toiseen halajavat seisottelijat. Karhuiksi tai nalleiksi kutsutaan sitten mukavan pehmoisia ja miehekkäitä sällejä, jotka kuitenkin musertavat hattivatteja hengiltä ihan vahingossa, jos yrittävät näitä itsensä totaalisia vastakohtia pitää hyvänä varomattomasti.

Drag-artistit eli drag kingit ja queenit ovat taiteilijoita, jotka pukeutuvat toisen sukupuolen vaatteisiin viihdyttääkseen yleisöä. Toiset pitävät sellaisesta, toiset kammoksuvat. Drag-taiteilu on ensisijaisesti viihdettä ja usein humoristista sellaista.

Kirjoitukseni alussa totesin, että ei ole oikeastaan salakoodeja, joista voisi kohtuudella varmistua, onko tarkastelun kohde riistaa eli siis soveltuvaa tyyppiä homoisaan kanssakäymiseen. Onneksemme sananparsi ”kyllä koira koiran tuntee” toimii myös meidän hinttapulien kohdalla. Homotutka (engl. gaydar) on vaisto, joka kehittyy puppelipojille ajan myötä. Aluksi se toimii vain stereotyyppisten (camp, drama queen) kohteiden kohdalla ja reistailee valitettavankin paljon ensimmäisillä käyttökerroilla. Ajan kanssa siitä voi kuitenkin kehittyä tehokas ja luotettava väline otollisen riistan tunnistamisessa. Muuttuvassa maailmassa on kuitenkin pantava merkille, että toimiakseen tutkain tarvitsee säännöllistä käyttöä, päivitystä ja huoltoa!Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute