Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
TIPUSIA YNNÄ MUUTA
9.8.2005 - Ville

Homoseksuaalisuus sanana ylikorostaa seksin merkitystä osana homoelämää. Se korostaa seksiä jopa siinä määrin, että sanan yllättävä esiintyminen arkikielessä riittää tuomaan sen "ainoan oikean" määritelmän mieleemme. – Homoseksuaalit ovat ihmisiä, jotka harrastavat saman sukupuolen kanssa seksiä, eikö vain. Seksiä!

Määritelmässä on jotain pahasti vialla, mutta mitä? – Vastaan itse: ihmisyys. Eihän käsite homoseksuaalisuus itse asiassa kuvaa ihmisiä ja inhimillistä toimintaa, vaan toimii yleiskäsitteenä miehille, jotka naivat toisiaan tuhkaluukkuun. Homoseksuaalien elämäntehtävä on toistensa naiminen, häpeilemätön munan imeminen ja yhteiskunnan tasapainon järkyttäminen – tavallisten ihmisten elämänarvojen kyseenalaistaminen ja vaarantaminen.

Muitakin näkökulmia on esitetty. Yliopistossa on keksitty, että seksuaalisuus ei tarkoita pelkästään panoja, aamujäykkyyttä tai yksinäistä masturbointia päätteen äärellä. Seksi saattaa nimittäin olla vain yksi seksuaalisuuden ilmenemismuodoista. Homoseksuaalisuuskaan ei kuvaa vain homomiehiä, vaan lisäksi homonaisia. Ei ole erillistä lesboseksuaalisuuden käsitettä naisia varten, vaan naisia naivat naisetkin sijoitetaan homoseksuaalisten olentojen joukkoon. Olentojen. Niinpä niin, unohtakaa tekin jo se ihmisyys: älkää tohtiko väittää vastaan!

Minä, pakinoitsija, olen homoseksuaali. Mies, ikää 26 vuotta. Olen nyt nainut seitsemän vuotta. Sain munaa syntymäpäivälahjaksi ensi kertaa kesällä 1999 ja siitä lähtien olen ollut homoseksuaali: nainut, imenyt, ollut pelkästään seksuaalinen... Niinkö? Katsotaanpa.

Stereotypiat homoista ja homoseksuaalisuudesta ovat niin vahvoja, että minäkin, yli viisi mahtavaa vuotta homoseksuaalissa suhteessa elänyt, olen niille heikko. Homoseksuaalin elämä ei tarkemmin ajateltuani olekaan ollut pelkkää seksiä ja homo-orgasmeja. Se on ollut kaikkein eniten tiskiä, lattianpesua, matkustamista, työntekoa, opiskelua ja ruokakaupassa käyntiä. Se on ollut rakkautta ja välittämistä perheestä, ystävistä (heteroistakin) ja kumppanista. Iloja ja suruja – juu ja sitä, että auto ei ehkä käynnistynytkään sinä aamuna, kun oli eniten kiire.

Homoseksuaali ihminen elää tai ainakin voi elää tuiki tavallista elämää tavallisine onnen hetkineen ja alamäkineen. Tätä on usein vaikea muistaa, koska sanalla on ollut ja on yhä niin vahva negatiivinen, seksiin sidottu leima.

Kohtaus yksi: Pesin jo ikkunat toista kertaa tänä kesänä ja sotkin paitani, jonka omin käsin huuhdoin ja ripustin kuivamaan. Kohtaus kaksi: En ole aikoihin muistanut ostaa kukkia poikaystävälle, mutta tänään ostin. Ostin sellaisen keltaisen, vihreälehtisen kukan paikallisen Citymarketin vihannesosastolta. Uskokaa pois se oli ihan oikea kukka, ei siis mikään ananas, niin kuin saatoitte jo ehtiä luulla.

Mutta arjesta juhlaan: Kesän aikana helsinkiläisessä gayscenessä ja suomalaisilla Internetin keskustelufoorumeilla on taas tuivertanut. Tällainen kaupungistunut maalaiskundikaan ei onnistunut olemaan saamatta etukäteistietoa Sedun uudesta aluevaltauksesta hyvissä ajoin. Internetistä tilatuin kutsuin meidänkin perhe vieraili uutukaisen avajaisissa.

Hämmennystä herättäneet, joskin mahdollisesti provosoidut, omistajan sanat* homojenkin suosiman trendilehden haastattelussa eivät ehkä antaneet ravintolalle parasta lähtölaukausta, mutta onneksi helposti nokkiinsa ottavat homot eivät pitkään jaksaneet kurkoilla. Anteliaat tempaukset ja erilainen meininki ovat vetäneet yleisöä puoleensa, ja epäviralliset gallupit ovat olleet tulokkaalle armollisia. Tulipas eräs keskiviikko, lehtitiedoista huolimatta, todistettua omistajan vierailu ainakin ravintolan tuulikaapissa, jos ei myös syvemmällä. Päähuomio kiinnittyi nimittäin tuolloin johonkin aivan muuhun. Minä ja lähimmät muutkin kanaset toivotamme tipusen tervetulleeksi kaupungin jyvälaareille; olkoon elokuun sato keltainen ja runsas.

*) City-lehden nro 13 Areena-palstan haastattelussa Seppo "Sedu" Koskinen vastaili toimittajan kysymyksiin tavalla, joka aiheutti lievää hämmennystä joidenkin homolukijoiden keskuudessa.Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute