Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
Tutustuminen
26.10.2015 - Ville

Entinen lunttu ystäväni, siis yhä ystäväni, tapasi huhtikuussa miehen, jonka kanssa hän alkoi olemaan – sillai. Hän löysi miehensä jauhimella 800 metrin päästä kotoaan. He alkoivat niinä päivinä tapailla lähes päivittäin, ja kohta he huomasivat jo seurustelevansa.

Olen lähdössä ylihuomenna kolmen viikon sovitulle ulkomaanmatkalle ystäväni kanssa. Otaksun, että matkasta tulee joksikin aikaa viimeinen yhteisemme, sillä hän on jo kertonut keskittyvänsä jatkossa matkailemaan poikaystävänsä kanssa. Minulle muutos tarkoittaa paitsi aktiivisen matkakumppanin menetystä, myös enemmän aikaa muihin menoihini. Kun ystävä alkaa seurustella, se tarkoittaa vähemmän aikaa toisille. Hyväksyn sen, jopa kiitollisena.

Olen myös itse tapaillut muutamia viikkoja miestä. Hän on kotoisin lapista, paljon pohjoisempaa kuin minä. Hän on nähnyt laillani maailmaa, mutta on erikoisen tavallinen, luotettavan tuntuinen kaveri. Jos kumppanikin vielä jonain päivänä, se selviää ajan saatossa. Hänen kanssaan tuntuu mukavalta nu...kkua.

Elämäni on ollut toistuvaan tapaan kevään ja alkukesän kiireistä. Tuntuu, että se on koostunut unesta ja paskasta – kuin vauvalla. Vaikka työni on palkitsevaa, olen kokenut, että työn ja vapaa-ajan suhde ei ole kunnossa. Se on se paskainen puoli.

On ollut haavoittavaa seurata mediassa jylläävää keskustelua työajan pidentämisestä. Kuulun nimittäin niihin, joiden arvoa ei mitata ajassa, vaan saavutuksissa. Olen niitä, jotka eivät usko tietotyöajan työtunnin ja tuotoksen lineaariseen riippuvuuteen. Uskon tuottavuushyppyjen syntyvän oivaltamalla jotain itse tekemisestä. Edes poikaystävän löytäminen ei ole sujunut paremmin kohdentamalla enemmän aikaa etsimiseen ja tapailemiseen. Orastava tapailusuhteeni on pikemmin lähestymistavan muutoksen kuin uutteran etsimisen tulos. Jopa ystäväni, joka on vannonut baaritutustumisten nimeen, on myöntänyt, että kyllä hyvä mies voikin löytyä netistä. Hänellä on nyt siitä kokemusta. Hän on hyvin tyytyväinen, kun on saavuttanut paljon. Hän ei ehkä edes ymmärrä syyksi, että teki toisin.

Minä ymmärsin, että hukkaan aikaa. Jutustelin lukuisten ihmisten kanssa saamatta aikaan oikeita tapaamisia. Keskustelut tyrehtyivät, kun mielenkiinto kohdistui seuraavaan uhriin. Poikaystävän etsimisestä tuli moniajoa, jonka myötä en suonut ajatusta yhdellekään. Päätin eliminoida aikahukan: aloin sopia tapaamisia, seuraavalle päivälle. Uskoin itsekin, mitä neuvoin viime lehdessä. Joidenkin yhdessä vietettyjen päivien ja öiden jälkeen minulla on uudesta tuttavuudestani edelleen vain vahvistuva ensivaikutelma. En edes uskalla kysyä paljon, en tietää liikaa. Minulle on epäselvää, mitä hän ajattelee parisuhteista, ja en tiedä, mitä hän edes haluaa elämältä. Tämä on oikeastaan aika mukavaa. Kokoan käsitystäni nyt aivan eri järjestyksessä, kuin minkä mukaan toimien olen aikaisemmin niin monet kerrat epäonnistunut.

Fyysinen epäyhteensopivuus on tappanut monet tutustumisyritykseni. Tällä kertaa se on omasta näkökulmastani kunnossa. Nyt on vielä selvitettävä, kantaako yhteytemme myös ruokapöytään, yhdistyvätkö arvomaailmamme ja onko meillä yhteinen kieli.

Tahtomattanikin ystäväni uusi suhde on asettanut minulle vertailukohdan. Rakastan ystäväni uuden poikaystävän nauruista hymyä ja herkkyyttä; sitä vallatonta mutta samalla pidättyväistä poikamaisuutta. Oman saaliini piirteet ovat tyystin erilaiset, mutta näen myös hänessä aidon ihmisen. Tätä löytöretkeä on mukava jatkaa, kun palaan taas maailmalta, pakki täynnä eriluonteisia uusia kokemuksia.

Onnellista loppusyksyä sinulle!Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute