Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
VIIKKO TELTASSA, KAKSI PÄIVÄÄ SATEENKAAREN ALLA
15.6.2005 - Ville

Muistellaanpa viime kesää, joka oli leuto ja lyhyt. Se oli lämmin alusta ja viileä lopusta ja keskivaiheella satoi kaatamalla. Jos muistot ovat huonot niin ei ollut kehumista valokuvissakaan. Valitettavasti. Mutta sentään tänä vuonna on alkukesä ollut päinvastainen, joten jotain odottaa sopii. En taida vielä viedä välihousuja varastoon.

Oli tyhjänpäiväisessä kesässä sentään jotain hyvääkin. Olin nimittäin kesäkuussa poikaporukassa autoilemassa. Matkailimme kotimaassa, kun se oli niin eksoottista tuolloin. Kiersimme monet maakunnat, pitäjät ja kunnaat: ensin ylös itäreunaa, maan keskivaiheilta läpi länsirannikolle ja sieltä sitten taasen alemmas kohti eteläistä kotia.

Matkan yksi etappi oli gay-juhannuksen viettäminen Pieksänmaalla, Savon ja Keski-Suomen reunamailla. Koska olimme aiemmin osallistuneet vastaaviin kekkereihin Joensuussa, odotukset olivat korkealla ja tunnelma hilpeän positiivinen. Palataanpa siis kesäkuiseen vuoteen 2004.

Perjantai-iltapäivällä tila-automme saapui Pieksämäen juhlapaikalle. Portilla järjestöaktiivit rahastivat meidät ja pääsimme jatkamaan matkaamme ulkopuolisilta suljetulle, rauhalliselle järvenranta-alueelle. Metsät olivat jo täynnä telttoja pystytteleviä nuoria miehiä ja naisia, ja vanhemmat konkarit virittelivät matkailuautojaan ja -vaunujaan viikonlopun hurvittelujen asemapaikaksi. Meidät opastettiin mukavalle paikalle, johon sitten leiriydyimme.

Eipä aikaakaan kun olimme saaneet asumuksemme leirikuntoon ja ensimmäiset viinapullot ilmestyivät retkipöydälle. Porukassamme ei ole kenessäkään absolutistinvikaa, joten olimme hilpeällä tuulella jo ennen iltakuutta. Kiertelimme ympäriinsä ja tutustuimme ympäristöön ja ihmisiin. Saunan lähistöllä saatoimme ihailla paljasta lihaa, jota osalla oli vähemmän ja toisilla sitäkin enemmän.

Kokon polttamisen jälkeen leiripaikastamme tuli yleinen litkimisen ja silmäniskujen tantere. Sinkkujen kesken parinmuodostus alkoi käynnistyä; tosin pariskuntia syntyi, hajosi, katosi yhdessä metsikköön ja palasi yhdessä tai erikseen vaihtelevalla tahdilla ja menestyksellä. Kun asumuksemme editse kulki toinen toistaan koreampia poikia, pariutuneenkin mieleen melkein ehti eksyä pieni kaiho entisiä sinkkuaikoja kohtaan. Pikku pusittelut ja harmittomat halailut ruohon vihreämmällä puolella oli melkeinpä annettava anteeksi itse kunkin parisuhteeseen jumiutuneen.

Juhannusyössä raikui musiikki ja ihmiset tanssivat aamutunneille latoon rakennetussa diskossa. Aamun valjetessa minä ja kundifrendini päädyimme lopulta kiltisti nukkumaan, mutta unesta tuli varsin ohut. Läheisessä teltassa tyttöpariskunta leikki lättäpilluleikkejään sellaisella ryminällä ja kiihkolla, että hyvä jos aamuyöstä rakkoaan tyhjentävä vastarannallakaan saattoi olla sitä kuulematta.

Seuraavana päivänä oli rutkasti aikaa tutustua leirialueen palveluihin ja toimintaan. Keskellä sijaitsevassa päärakennuksessa oli jonkin verran majoitustilaa, pikku kanttiini ja iltaisin tanssit. Pihalla grillikatoksessa ihmiset grillailivat omia eväitään. Sauna oli lämpimänä erikseen naisille ja miehille, vaikka sekasaunojakin järjestettiin.

Osa väestä osallistui viininmaistajaisiin läheisellä viinitilalla ja jotkut kävivät golf-kurssilla. Krapula salli minulle vain pienet kävelyretket alueen sisällä. Metsikön teltoista löytyi paljon tuttuja, joiden läsnäolo oli jäänyt huomaamatta edellisenä iltana. Juhannuspäivän yömenot katkesivat jo yhden jälkeen, kun huvilupa diskossa ja tansseissa päättyi. Se ei oikeastaan minua tai meitä haitannut, sillä ryyppääminen ei enää muutenkaan maistunut. Hämärtyvässä kesäyössä saunoimme lopuksi ja lähdimme keräämään voimia seuraavana päivänä jatkuvaa matkaa varten.

Kolmesataapäinen kansanjoukko käyttäytyi juhannuksenvietossa kiitettävän siivosti. Aktit suoritettiin siististi piilossa ulkopuolisten katseilta, jos kohta niitä kuuleman mukaan ainakin joidenkin välillä tapahtui. Tapahtuman järjestäjät ja uutterat vapaaehtoiset ansaitsevat suurkiitoksen – ja saavatkin sen nyt minulta, peräti kirjallisena!

Matka jatkui sunnuntaina. Olimme viritelleet nettiin "ansoja" – siis kertoneet chateissa itsestämme joillekin matkareitin varrelle sattuneille pojille. Pari kontakteista jopa saapui rohkeasti sovituille tapaamispaikoille. On mukava tutustua uusiin ihmisiin.

Matka sujui erinomaisesti, majoitustilaa löytyi äkkinäisestikin kulkevalle ja sää nyt suosi miten Suomessa yleensä. Suosittelen autoreissuja hauskalla porukalla muillekin. Rentoa kesää ja hauskaa juhannusta myös tänä vuonna, vaikka Pieksämäen homojuhannusta ei tällä kertaa järjestetä.Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute