Iskuri.net
   chat
   forum
   tarinat
   artikkelit
   galleria
   amatöörit
   iskuri-treffit
 
   tekstiTV-chat
   elokuvat
   puhelinviihde
 
  <<< etusivulle
VIRTAHEPO OLOHUONEESSA
16.5.2013 - Ville

Mitä tehdä, kun puolison olemuksesta ja toiminnasta huomaa, että hän ei ole täysin tyytyväinen parisuhteen vallitseviin seksiasioihin? Sitä ehkä huomaa, että toinen viihtyy paljon seksuaaliyhteisöllisissä internetpalveluissa ja leikittelee ajatuksissaan tai jopa puheissaan seksuaalisella avoimuudella. Hän ei ehkä tee mitään, mutta toivoo hiljaisesti muutosta parisuhteen sääntöihin.

Otsikon käsitteen esitteli Tommy Hellsten. Hän kirjoitti läheisriippuvuudesta, mutta se sopii hyvin tähänkin teemaan. Sanonta virtahepo olohuoneessa tarkoittaa häpeällistä julkista asiaa, mikä on liian iso jätettäväksi huomiotta, mutta josta ei kuitenkaan saa puhua - ja joka vastustaa kaikkia yrityksiä poistaa se päiväjärjestyksestä.

Seksuaalisen kanssakäymisen sopimuksesta puhuminen on hankala asia. Koska niin monelle on vaikeaa ymmärtää ja hyväksyä kumppanin itsenäiset, omat seksiseikkailut suhteen ulkopuolella – saati sitten iloita niistä, voi tulkita, että epävarmuus ja omistamisenhalu ovat inhimillisiä ominaisuuksia.

Tarve keskustella asioista ja tarve sopia ovat myös inhimillisiä.

On paljon helpompaa hyväksyä itselle suhdepoikkeamat ja syrjähypytkin, koska niissä on itse kontrolloivana osapuolena. Kumppanin menemisissä omatunnon valtaa ei ole. Mustasukkaisuutta syntyy siitä, että on epävarma toisen tunteista ja tarkoitusperistä. Itsehän sitä tietysti toimisi vain kiimassa, mutta kumppani voi hyvin vaikka rakastua. Toisen kontrolliin seksuaaliasioissa on vaikea luottaa, vaikka luottamus muutoin suhteessa olisikin kunnossa.

Seksuaaliasiat voivat kehittyä virtahevoksi parisuhteessa.

On jokaisen ihmisen ja ihmissuhteen tehtävä järjestää hyvä, aikaa mukaileva ratkaisu suhteen pelisääntöihin monista näkökulmista. Suhteet elävät. Aika kuluu. Vaikka sopimukset eivät muuttuisikaan, asioista on hyvä keskustella, jotta suhteeseen ei syntyisi epävarmuutta ja vääriä oletuksia. On tyhmää olettaa, että toinen on valmis esimerkiksi seksisopimusmuodollisuuksien venyttämiseen keskustelematta. Sopimatta toimiminen on pettämistä, niin kuin sopimuksen rikkominenkin.

Toki monet ihmiset valitsevat pettämisen tien, ja mikäpä minä olen siihen mitään sanomaan.

Virtahevon läsnä ollessa ihmiset yleensä pyrkivät keskittymään epäolennaisuuksiin ja teeskentelemään kuin hepoa ei olisikaan. He silti joutuvat ottamaan sen kaikessa huomioon. Virtahepo väistyy olkkarinnurkasta vain ottamalla asiat puheeksi ja keskustelemalla ne halki. Vaikka kissan pöydälle nostaminen – tai virtahevon puhuttelu – on kipeää ja tuskallista, avoin keskustelu on kuitenkin välttämätöntä ongelman ratkaisemiseksi.

Palataan siis alkuun. Mitä tehdä? Ehkä tosiaan on parasta ottaa asia puheeksi. On hyvä arvioida, voisiko itse joustaa. On hyvä pohtia, saisiko itse jotain uutta ja mielenkiintoista, jos sopimuksia muutetaan. Keskustellessa on mahdollista tietenkin kertoa, ettei ole valmis muuttamaan sääntöjä. On mahdollista perustella toiselle, miksi esimerkiksi avoin parisuhde ei ole itselle sopiva ratkaisu.

Ennen kaikkea niskalenkki virtahevosta tarjoaa tilaisuuden kysyä toiselta, mitä itse voisi tehdä, jotta elämä olisi tyydyttävää jatkuvan parantamisen hengessä.Anna palautetta:
 
Nimi:
E-mail:
Palaute:

  <<< etusivulle
 
Copyright © Koodi.net 2003 - Palaute