Koodi-puhelin
Poikien välisestä ystävyydestä
Kesäpoika

"Hohhoijaa.." Mä olin aivan älyttömän väsynyt kun aamulla heräsin kaverin kovalta ja muhkuraiselta sohvalta. Eilen illalla oli ollut yhden muijan synttärit ja tuli juotua ehkä hieman liikaa. Niissä bileissä oli ihan sikana tyyppejä, joita en ollut edes koskaan nähnyt. Mutta nyt oli pakko päästä vessaan....

Mä katoin itseäni kylppärin peilistä, tai no, siitä osasta mistä nyt naamansa kaiken puuterin ja vesiroiskeiden läpi näki. "Naisia talossa, näemmä," ajattelin itsekseni ja irvistin itselleni. Oli selvästi tarvetta pestä hampaat siitä paskasta mitä suuhun oli kertynyt. Mitäköhän kaikkea taas tuli syötyä ja juotua...

Olin juuri lopettelemassa tyhjennystäni ja laittamassa vyötä kiinni, kun joku alkoi voimallisesti jyskyttämään ovea.

"Avaa ovi, saatana!" huusi Ellu. Avasin oven nopeasti ja ihmettelin mitä ihmettä oli meneillään. Ellu ryntäsi pää edellä pöntölle ja mä laitoin käteni suun eteen. En siksi, että mua yrjötti vaan siksi, että mua nauratti ihan hervottomasti. Se oli taas kerran juonut liikaa ja toilaillut kaikkea tyhmää yhden mun luokkalaisen kanssa.

Oon jo pitkään miettinyt, että mikä ihme saa jotkut nuoret viinapäissään noin sekasin. Ryypätään väkisin kirkkaita, halut nousee ja sit annetaan mennä ihan estoitta. Kai mä olen outo ihminen, kun en voi edes kuvitella olevani sellainen. Eihän kundin kuuluis olla tällanen romantikko??

Mulla siis ei ole ollut koskaan ketään ihmistä kovin läheisenä mun elämässä. Tarkotan, että mä en ole kenenkään kanssa seurustellut tai edes puuhaillut mitään. Kaikista pelottavinta musta on ollut viime aikoina, kun olen havahtunut tuijottaessani luokkani kundeja syvälle silmiin ja samalla tuntenu suurta kutsumusta. En mä sitä häpeä, mut pelottaa jos joku näkee! Kyllä mä tiedän mikä mä olen, ei siitä ole epäilystäkään, mutta ainahan sitä saa toivoa asioiden olevan toisin.

Tämä päivä oli pyhitetty levolle, sen olin päättänyt jo viikko sitten kun sain tietää näistä bileistä. Toki mä juon itseni känniin ja niin join nytkin, mut krapulaa mulle ei tule. Jännää... Kai se johtuu siitä, että mä selkiin jo saman yönä ennen nukkumaanmenoa. Eilen vaan tuntu siltä, et vedän pään niin täyteen kun voin. Enkä siinä onnistunut, hyvä niin.

Pari viikkoa niiden bileiden jälkeen mä mietin yhtä juttua, mitä mun kaveri Ari siellä juhlissa oli mulle laukonut. Se oli vetässy ensin Tequilapullon ja sitten sain rahdata sitä edestakas vessan ja takapihan väliä, kun se välttämättä halus ulos polttaan. Se, mitä se multa kysy, oli aika shokeeraavaa.

"Hei, vastaa mulle ihan rehellisesti. Ootsä homo?" Mulla lens silmät varmaan naapurin pihalle ja siideri tuli nenästä ulos.

"Homo? Mä? Hei, mistä sä tollasta..." äkelsin Arille. Vastausta en saanut, kun se sammu mun syliin. Sit sainkin kantaa sen saunan lauteille nukkumaan.

Mistä ihmeestä se oli sen huomannut? Vai oliko? Elämä on täynnä yllätyksiä, etenkin teini-ikäisen homon elämä. Koko ajan mä olen tiennyt, että mun elämästä puuttuu jotain, mut oon ajatellut ettei se kai mitään kovin suurta ole, kun en sitä edes tunnista. Poikaystävä se varmaankin olis, mut silti pelottaa niin iso muutos. Mä olen pärjännyt yksin tähänkin asti, joten miksen pärjäis tästä eteenpäinkin?

Koulussa mikään ei innostanut enää. Kaks vuotta mä olin jo raatanut ja nyt alko tulla piste, puolipiste ja pilkku eteen. Mä halusin pois tästä sonnasta! Mut miten? Yks torstai-iltapäivä talvella Sami tuli jutteleen mulle jostain meidän yhteisestä esitelmästä. Mä en kuullut itse kyllä yhtään mitään vaan tuijotin käytävän kattoikkunoita ja mietin taas syvällisiä.

"Hei, taukki, ootsä ihan koomassa?" Havahduin siihen, että Sami löi mua käsivarteen.

"Au! Lopeta, mitä?" huusin äreänä.

"Kysyin vaan, että lähdetkö huomenna bailaan Hesaan?"

"Ööh, juu.... kait... minne?" kysyin vielä hölmistyneenä.

"No Mamaan tietty!" Sami heitti nauraen.

Mä olin vähän aikaa suu auki ja tuijotin hämmästyneenä Samin silmiin. Ei helvetti, onko se tosissaan? No eipä ollut. Itse asiassa se oli suuri helpotus mulle, henkisesti kasvavalle kundille. Enhän mä koskaan ole odottanut keneltäkään, vähiten Samilta, noin suoraa puhetta!

Ai hitto! Nyt tuli jo kiire tunnille.....

Copyright © Koodi.net 2003-2021 - Tietosuojaseloste - Palaute